Junior Ranger la Băișoara

Ce poate fi mai frumos în perioada copilăriei decât tabăra? Tabăra este magia copilăriei tuturor!

Una dintre taberele în care copiii s-au distrat pe cinste s-a derulat în perioada 19-23 august 2017, în Stațiunea Muntele Băișorii.

Elevi din clasa primară, împreună cu doamna învățătoare Antonela Macarie, au pornit pe drum de munte, venind la tabără cu energie și bucurie că începe o aventură de neuitat. Și chiar așa a fost.

Spațiul generos a fost cucerit imediat de jocuri și de râsetele copiiilor. De la sărit coarda și elastic, până la adevărate meciuri de fotbal, aproape toate sporturile au fost practicate cât am stat la Băișoara. Dar zilele au fost mai lungi de atât. Junior Rangerii au desfășurat activități de cunoaștere și comunicare, au avut parte de informații despre broscuțele întâlnite pe durata drumețiilor, au descoperit alături de un specialist în lilieci despre modul de viață și protejarea liliecilor, observându-i și ascultându-le sunetele în timpul serii, au realizat pe tot parcursul săptămânii afișe pe tema naturii și au făcut multe, multe fotografii.

Pe durata drumeției circuitul Buscatului, copiii au aflat ce înseamnă să fi ranger, ce lucruri are un turist întotdeauna în rucsac și cum ar trebui să se comporte într-o arie protejată. În această drumeție, o activitate interesantă le-a plăcut mult copiilor: citirea peisajului. După ce și-au ales un colț preferat din natură, l-au fotografiat printr-o ramă și l-au reprodus lipind pe un carton materiale luate din natură. Rezultatele au fost deosebit de creative și frumoase!

Memorabile au fost de serile petrecute la focul de tabără, care au răsunat de cântec, bucurie și de gustul bezelelor fripte chiar de copii! În ultima seară, cu toții, copii și adulți, au pregătit un program artistic, plin de glume, teatru și voie bună! La finalul taberei, titlul de Junior Ranger l-au câștigat cu toții, ca merit al participării la toate activitățile taberei.