Junior Ranger la Rimetea (iunie)

Imediat ce vacanța de vară a venit, la Rimetea din Munții Trascău s-a derulat prima tabără Junior Ranger din cadrul proiectului Ecodidactica, finanțat de DBU Germania.

Și cum nu se putea începe tabăra fără ca elevii să se cunoască, activitățile au început cu un joc numit avionul. Fiecare elev și-a făcut autoportretul pe o coală de hârtie, și-a scris numele, destinația unde vrea i-ar plăcea cel mai mult să meargă și ce ar lua cu el. Avioanele s-au lansat în aer, fiecare elev a prins unul și așa s-au cunoscut.

După jocuri de cunoaștere, participanții la tabără au aflat și ce înseamnă să fi ranger, experimentând ei înșiși meseria de ranger, prin patrulări în zonă, prin observare și identificare de plante, păsări și insecte. Junior Rangerii au fost și cercetători pentru o zi, ei au descoperit insecte, le-au studiat cu atenție, le-au dat un nume și le-au grupat după trăsăturile comune. După zile pline de activități frumoase, dar solicitante, serile la foc au fost adevărate momente de relaxare, unde s-au cântat la chitară cântece de munte, s-au fript cârnați și s-au copt bezele delicioase.

La sfârșitul taberei, 20 de Juniori Rangeri au plecat acasă cu amintiri frumoase, experinețe de neuitat și binemeritata diplomă de Junior Ranger.